4 vragen vooraf voor een optimale aandrijflijn in de zware industrie

15/11/2018 09:31:01
 
 
Download Text
Dutch
ImagesClick Image for 300dpi jpg file4 vragen vooraf voor een optimale aandrijflijn in de zware industrie4 vragen vooraf voor een optimale aandrijflijn in de zware industrie4 vragen vooraf voor een optimale aandrijflijn in de zware industrie

Als het op prestaties en duurzaamheid aankomt, zitten er heel wat verschillen in de diverse aandrijfoplossingen. De zware omgevingsomstandigheden in bijvoorbeeld de metallurgische en maritieme sector kunnen de aandrijflijn zwaar beschadigen. In zulke gevallen zijn uitzonderlijke prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid essentieel.

Patrice Devoulon en Stefan Koesfeld van de Altra Industrial Motion Corporation bespreken de aandachtspunten bij het kiezen van askoppelingen, koppelingen en remmen voor zware industriële toepassingen.

Omdat aandrijfcomponenten cruciale uitrustingsstukken zijn, kan de juiste productkeuze een hele uitdaging worden. Om een voortijdige uitval door defecten te vermijden, moet u een oplossing kiezen die de specifieke wensen van de sector vervult. U kunt dat doen door vooraf enkele basale vragen te stellen.

Tegen welke omstandigheden moet de aandrijflijn bestand zijn?

Eén van de voornaamste aandachtspunten is de omgeving waarin de apparatuur wordt gebruik. In veel sectoren komen ongunstige gebruiksomstandigheden voor, die de apparatuur kunnen aantasten. In zulke gevallen kan de levensduur van de aandrijfcomponenten sterk worden bekort, tenzij ze ontworpen zijn om deze specifieke uitdagingen aan te kunnen.

Waterspatten of een onderdompeling in zout water, wat op zee vaak voorkomt, kan bijvoorbeeld een geleidelijke corrosie van metalen delen veroorzaken. En in de metaalindustrie wordt het bulkmateriaal vaak in vuile omgevingen onder extreem hoge drukken en temperaturen afgehandeld. De rollen van een staalwalserij worden zelfs blootgesteld aan hete, halfgesmolten staven. Metaalshredders krijgen ten slotte te maken met forse scheefstanden, trillingen en bewegingen als ze grote brokken fijnmalen, zoals auto's.

Ervaren leveranciers van aandrijflijnen kunnen hun klanten ondersteunen en naar de juiste oplossing sturen, die bescherming tegen zulke toestanden biedt. Een fabrikant met ervaring in dergelijke sectoren zal vaak op maat gemaakte technologieën hebben ontwikkeld, puur bedoeld om de eindgebruikers betere prestaties te bieden. Denk maar eens aan de afmeer- en ankerlieren op offshore platforms, die in erg corrosieve omgevingen werken. Daarvoor levert Wichita Clutch koppelingen en remmen met een verhoogde corrosiebestendigheid, zodat de uitrusting langer meegaat.

Volstaan standaard oplossingen voor de beoogde toepassing?

Het is altijd de moeite waard standaard oplossingen te bekijken, die al op de markt zijn. Als een component uit het standaard aanbod van een fabrikant alle eisen van de toepassing vervult, dan is dat vaak de beste keuze voor een lagere prijs, die eerder leverbaar is en met een betere onderdelenvoorziening. Maar veel gespecialiseerde toepassingen vereisen een bepaalde mate van aanpassing – of zelfs een apart ontwerp – om maximaal te presteren.

Zodra bekend is tegen welke omstandigheden de aandrijving bestand moet zijn en welke eigenschappen de uitrusting moet hebben, kunnen de aandrijfspecialisten individuele oplossingen ontwikkelen, die in de specifieke toepassingen optimaal presteren en lang meegaan.

Svendborg Brakes kan bijvoorbeeld innovatieve oplossingen ontwerpen, bouwen en testen, die voldoen aan de eisen van haar klanten en hun industriële toepassingen. Haar ingenieurs ontwikkelen met name remmen voor corrosieve maritieme omgevingen. En Bibby Turboflex levert zwevende askoppelingen, die ontworpen zijn voor toepassingen waarbij aslengtes van 10 meter of meer moeten worden overbrugd. Door koolstofvezels te gebruiken, wegen de askoppelingen 80% minder dan hun stalen tegenhangers en hebben ze geen steunlagers of vergelijkbare dragers nodig.

Wordt het product inclusief onderhoud geleverd?

Voordat u in een aandrijfoplossing investeert, moet u tevens bedenken wie het onderhoudswerk gaat uitvoeren en hoe gemakkelijk dat gaat. Als u de allerbeste component kiest, zal de levensduur fors worden verlengd, maar door de ongunstige omstandigheden in de zware industrie blijft het onderhouds- en herstelwerk onmisbaar om het geheel optimaal te laten presteren.

Als preventief of reactief onderhoudswerk nodig is, dan moet u vooral de responsiviteit, expertise, tijd- en kostenefficiëntie afwegen. Als de OEM-leverancier het onderhoud en de reparaties door een lokale buitendienst kan laten verzorgen, dan is het waarschijnlijker dat een component volgens de juiste voorschriften wordt bijgehouden. Het kan bovendien een groot voordeel zijn om slechts één aanspreekpunt voor de levering en het onderhoud te hebben.

Svendborg Brakes biedt een continue ondersteuning en is daardoor eerder een partner dan een leverancier. Door in wereldwijde ondersteuningspunten te investeren, is de service-infrastructuur voor alle eindgebruikers beschikbaar. Svendborg Brakes biedt zelfs speciale onderhoudscontracten voor specifieke sectoren, zoals een offshore onderhoudsdienst voor de windturbines.

Wat voor ervaring heeft de leverancier?

De barre omstandigheden in veel zware industrieën vereisen aandrijfoplossingen die sterk presteren, lang meegaan en betrouwbaar zijn. Uiterst vakbekwame aandrijfspecialisten moeten de omstandigheden van de specifieke sector en locatie kunnen beoordelen om de optimale oplossing te vinden. Dat betekent ook dat ze eventueel maatproducten kunnen ontwikkelen en een doeltreffende onderhoudsdienst kunnen verlenen.

Alle merken van de Altra Industrial Motion Corporation zijn erop gericht hun klanten met hoogmoderne aandrijfoplossingen te ondersteunen. Ze hebben immers tientallen jaren ervaring in het leveren van innovatieve, hoogwaardige en duurzame aandrijfcomponenten, zoals askoppelingen, zwaar belastbare koppelingen, remmen en riemaandrijvingen aan sterk uiteenlopende industrieën.

Door de gecombineerde expertise en ervaring van al deze merken kan Altra elke specifieke uitdaging vanuit de industrie aan en een turnkey-service bieden vanaf het aanvankelijke designonderzoek tot de productie, onderhoud en ondersteuning. Dankzij haar wereldwijde netwerk profiteren klanten in Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten van de uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten.

Fotobijschriften:

Afbeelding 1: Door de gecombineerde expertise en ervaring van al deze merken kan Altra elke specifieke uitdaging vanuit de industrie aan en een turnkey-service bieden.

Afbeelding 2 + 3: De zware omgevingsomstandigheden in bijvoorbeeld de metallurgische en maritieme sector kunnen de aandrijflijn zwaar beschadigen.
(Bron: iStock – scranrail & iStock – PaulGrecaud)

Over Altra Industrial Motion Corporation

De Altra Industrial Motion Corporation is een vooraanstaande industriële fabrikant van hoogwaardige aandrijvingen, motion control, motorremsystemen en componenten. Altra's portfolio omvat 27 respectabele merken, waaronder Bauer Gear Motor, Boston Gear, Jacobs Vehicle Systems, Kollmorgen, Portescap, Stieber, Stromag, Svendborg Brakes, TB Wood's, Twiflex, Thomson en Warner Electric. Het hoofdkantoor staat in Braintree, Massachusetts en Altra heeft circa 9.300 medewerkers en wereldwijd ruim 50 fabrieken in 16 landen.

Voor meer informatie gaat u naar www.altramotion.com

U mag de afbeelding(en) bij dit persbericht alleen in combinatie met deze kopij gebruiken en ze vallen onder het copyright. Neem contact op met DMA Europa als u een licentie wenst om de afbeeldingen anderszins te gebruiken.

Editor Contact

DMA Europa Ltd : Brittany Kennan
Tel: +44 (0)1562 751436 Fax:
Web: www.dmaeuropa.com
Email: brittany@dmaeuropa.com

Company Contact

Altra Industrial Motion Corporation : Marie Kerdoncuff
Tel: +33 (0)6 83 99 84 08 Fax:
Web: www.stromag.com
Email: marie.kerdoncuff@altramotion.com

 
  [ Back ]  
About the DMA Group Click to Read More