Nieuwe verzonken HMI helpt machinebouwers om hun merkidentiteit te versterken

04/01/2017 10:11:05
 
 
Download Press Release
Dutch
ImagesClick Image for 300dpi jpg fileNieuwe verzonken HMI helpt machinebouwers om hun merkidentiteit te versterkenNieuwe verzonken HMI helpt machinebouwers om hun merkidentiteit te versterkenNieuwe verzonken HMI helpt machinebouwers om hun merkidentiteit te versterken

Stijlvol, esthetisch en hygiënisch machine ontwerp

Met de lancering van de nieuwste HMI van de GOT2000 familie introduceert Mitsubishi Electric een nieuwe stijl gebruikersinterface. Het open-frame, wandgemonteerde ontwerp stelt machinebouwers in staat om hun eigen merkidentiteit te versterken en zorgt voor een verzonken afwerking die het machinepaneel, een slimmere, stijlvolle en esthetische uitstraling geeft. Door een zelfklevende folie over het hele machinepaneel aan te brengen, zijn de nieuwe Open Frame GOT2000 modellen aan de voorzijde IP67-beschermd. Hiermee voldoen ze aan de eisen voor hygiënegevoelige toepassingen in bijvoorbeeld de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

De verzonken voorkant ziet eruit als een integraal onderdeel van het bedieningspaneel. Dit stelt machinebouwers in staat om hun eigen merk- en corporate identiteit te versterken en geeft een premium uitstraling aan de machine.

De beschermende folie laag biedt de machinebouwer verschillende concurrentievoordelen. Niet alleen zorgt de roestvrijstalen uitstraling voor een perfecte match met de machine, maar met de extra bescherming door de folie voldoet de HMI ook aan de hygiëne eisen voor productie-apparatuur in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

Er zijn nergens hoeken of gaten waarin vuil zich kan ophopen. Het scherm kan met een vochtige doek worden afgeveegd en met water worden gewassen. De folie maakt het ook mogelijk om met natte handen de HMI te bedienen.

De nieuwe Open Frame GOT2000 is ook nog eens goedkoper als je bij een standaard HMI de kosten optelt voor de maatregelen om hem de benodigde bescherming te bieden voor gebruik in hygiënegevoelige toepassingen.

Het ontwerp van de Open Frame GOT2000 voorziet in gemakkelijke en flexibele installatie in de paneeluitsparing. Door een eenvoudige aanpassing kan dat bij paneeldiktes tussen 1,5 en 4 mm. Bovendien zijn de hoeken van het aanraakpaneel beschermd met een hoekprofiel om het risico op beschadiging van de HMI tijdens de installatie te minimaliseren.

Waardevolle eigenschappen voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie zijn onder andere het loggen van data van PLC’s en andere apparaten, waarbij de gegevens in lijsten of in een grafische vorm worden gepresenteerd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden geanalyseerd. Bovendien kun je via de ingebouwde webserver functionaliteit vanuit een standaard webbrowser op een PC toegang krijgen tot de Open Frame GOT2000. Ook kan aan de hand van de GOT Mobile functie de status van de HMI worden gemonitord met een smartphone of tablet. Ook aan beveiliging is veel aandacht besteed. Zo biedt de GOT2000 gebruikers authenticatie en functies voor het loggen van alle handelingen, zodat gebruikers precies kunnen zien wie de machine bediende, voor welk doel, wanneer dat was en hoe dat verliep.

Met dezelfde eigenschappen, functies en aansluitmogelijkheden als de frontgemonteerde en bewezen GT25 modellen van de GOT2000 serie, biedt de nieuwe Open Frame GOT2000 geavanceerde functionaliteit en naadloze toegang tot andere industriële automatiseringsapparatuur, en helpt zo productiviteit en efficiency nog verder te verhogen.

Noot:
Lees hier hoe Mitsubishi Electric inspeelt op de huidige automatiseringseisen:
nl3a.mitsubishielectric.com/fa/nl/solutions

Bijschriften:

Afbeelding 1: De verzonken voorkant ziet eruit als een integraal onderdeel van het bedieningspaneel. Dit stelt machinebouwers in staat om hun eigen merk- en corporate identiteit te versterken en geeft een premium uitstraling aan de machine.
[Bron: Thinkstock, Mitsubishi Electric Europe B.V.]

Afbeelding 2+3: Door een zelfklevende folie over het hele machinepaneel aan te brengen, zijn de nieuwe Open Frame GOT2000 modellen aan de voorzijde IP67-beschermd. Hiermee voldoen ze aan de eisen voor hygiënegevoelige toepassingen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.
[Bron: Thinkstock, Mitsubishi Electric Europe B.V.]

De bij dit persbericht verstrekte afbeeldingen zijn uitsluitend voor redactioneel gebruik en zijn onderworpen aan het auteursrecht. De afbeeldingen mogen alleen worden gebruikt voor plaatsing bij dit persbericht. Ander gebruik is niet toegestaan.

Noot voor de redactie: indien u deze tekst in een andere taal wilt hebben, neem dan contact op met Carolin Heel bij DMA Europa – carolin@dmaeuropa.com.

Over Mitsubishi Electric

Met bijna 100 jaar ervaring in het leveren van hoogkwalitatieve, betrouwbare producten is Mitsubishi Electric een wereldleider erkende marktleider in de productie, marketing en verkoop van elektrische en elektronische apparatuur voor gebruik in ICT, ruimtevaart en satellietcommunicatie, consumentenelektronica, productietechniek, energie-, transport-, gebouw en HVAC-technologie.

In lijn met de bedrijfsfilosofie ‘Changes for the Better’ en de duurzaamheidsverklaring ‘Eco Changes’, streeft Mitsubishi Electric ernaar om een toonaangevend, wereldwijd groen bedrijf te zijn dat de samenleving verrijkt met technologie.

Met ongeveer 145.800 werknemers realiseerde het bedrijf in het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2019, een geconsolideerde omzet van 40,7 miljard US Dollar*.

Onze verkoopkantoren, R&D-centra en productielocaties zijn gevestigd in meer dan 30 landen.

Factory Automation – European Business Group

Mitsubishi Electric Europe B.V., Factory Automation - European Business Group (FA-EBG) heeft haar Europese hoofdkantoor in Ratingen bij Düsseldorf. Het is onderdeel van Mitsubishi Electric Europe B.V., een 100 % dochteronderneming van Mitsubishi Electric Corporation, Japan.

FA-EBG zorgt via haar netwerk van lokale vestigingen en distributeurs voor de verkoop, service en ondersteuning in de hele EMEA-regio.

* Wisselkoers 111 Yen = 1 US Dollar; stand 31.3.2019 (Bron: Tokyo Foreign Exchange Market)

Editor Contact

DMA Europa Ltd : Carolin Heel
Tel: +44 (0)1299 405454 Fax: +44 (0)1299 403092
Web: www.dmaeuropa.com
Email: carolin@dmaeuropa.com

Company Contact

Mitsubishi Electric Europe B.V. : Jolanda ter Punt
Tel: +31-(0)297-250350 Fax:
Web: nl3a.mitsubishielectric.com
Email: Jolanda.Terpunt@meg.mee.com

 
  [ Back ]  
About the DMA Group Click to Read More