Mitsubishi Electric bouwt nieuwe fabriek voor de productie van hoog vermogen schakelaars

23/03/2017 09:27:50
 
 
Download Press Release
Dutch
ImagesClick Image for 300dpi jpg fileMitsubishi Electric bouwt nieuwe fabriek voor de productie van hoog vermogen schakelaars

Door efficiënte productie-oplossingen kan Mitsubishi Electric het marktaandeel vergroten en voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag

TOKIO, 2 maart 2017 – Mitsubishi Electric Corporation (TOKYO: 6503) heeft vandaag bekend gemaakt dat het een geïntegreerde fabriek gaat bouwen voor de productie van vacuümonderbrekers (‘vacuum interrupters’, VI) en vacuüm contactverbrekers (‘vacuum circuit breakers’, VCB) bij het Power Distribution Systems Center in Marugame, Japan. Start van de productie is gepland in juli 2018. De onderneming zal haar eigen e-Factory concept toepassen om een innovatieve IoT-gebaseerde efficiënte productie te realiseren. Mitsubishi Electric verwacht dat de omzet in het VI/VCB-segment stijgt tot 12 miljard yen in 2025.

De wereldwijde vraag naar VI/VCB-producten zal naar verwachting op middellange- tot lange termijn toenemen als gevolg van de groei in apparatuur en installaties voor duurzame energie en de vervanging van verdeelinstallaties bij onder andere energiebedrijven, spoorwegen en fabrieken. De nieuwe fabriek van Mitsubishi Electric zal voorzien in de extra benodigde productiecapaciteit en de concurrentiekracht van het bedrijf in de VI/VCB-markt versterken. Mitsubishi Electric verwacht dat het daardoor haar marktaandeel kan laten groeien en wereldwijd nieuwe markten kan ontwikkelen.

Het e-Factory concept van Mitsubishi Electric staat aan de basis van een betere productie door gebruik te maken van geavanceerde technologieën om informatie te visualiseren en te integreren met high-level manufacturing execution systemen (MES). De nieuwe fabriek zal de expertise op dit gebied benutten om informatie over productie bijeen te brengen, vanaf orderontvangst, via montage tot aan verzending. Dit zal leiden tot een hogere productiviteit en een betere productkwaliteit. Het e-Factory concept zal ook worden gebruikt om cyclussnelheden te verbeteren en doorlooptijden te verkorten.

De productieve tijd zal worden verhoogd door het consolideren van de VI-productie- en VCB-assemblagefabrieken, die verspreid waren binnen het Power Distribution Systems Center. De nieuwe fabriek zal de ecologische voetafdruk en het energieverbruik van deze activiteiten verminderen door de nieuwste energiebesparende apparatuur te gebruiken en actuele inzichten in visualisering van energieverliezen toe te passen.

Fabriek voor VI/VCB-productie

Locatie 8 Horai-cho, Marugame, Kagawa Prefectuur, Japan
Gebouw ± 14.200 m2
Constructie Twee verdiepingen, staalskeletbouw
Start bouw Maart 2017
Bouw voltooid Januari 2018
Start productie Juli 2018
Hoofgebouw Productie, testruimte, kantoren en ontwerpfaciliteiten

Bijschrift:

Afbeelding 1: De geïntegreerde fabriek voor VI/VCB-productie.
[Bron: Mitsubishi Electric Corporation, Japan]

De bij dit persbericht verstrekte afbeeldingen zijn uitsluitend voor redactioneel gebruik en zijn onderworpen aan het auteursrecht. De afbeeldingen mogen alleen worden gebruikt voor plaatsing bij dit persbericht. Ander gebruik is niet toegestaan.

Noot voor de redactie: indien u deze tekst in een andere taal wilt hebben, neem dan contact op met Carolin Heel bij DMA Europa – carolin@dmaeuropa.com.

Over Mitsubishi Electric

Met bijna 100 jaar ervaring in het leveren van hoogkwalitatieve, betrouwbare producten is Mitsubishi Electric een wereldleider erkende marktleider in de productie, marketing en verkoop van elektrische en elektronische apparatuur voor gebruik in ICT, ruimtevaart en satellietcommunicatie, consumentenelektronica, productietechniek, energie-, transport-, gebouw en HVAC-technologie.

In lijn met de bedrijfsfilosofie ‘Changes for the Better’ en de duurzaamheidsverklaring ‘Eco Changes’, streeft Mitsubishi Electric ernaar om een toonaangevend, wereldwijd groen bedrijf te zijn dat de samenleving verrijkt met technologie.

Met ongeveer 145.800 werknemers realiseerde het bedrijf in het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2019, een geconsolideerde omzet van 40,7 miljard US Dollar*.

Onze verkoopkantoren, R&D-centra en productielocaties zijn gevestigd in meer dan 30 landen.

Factory Automation – European Business Group

Mitsubishi Electric Europe B.V., Factory Automation - European Business Group (FA-EBG) heeft haar Europese hoofdkantoor in Ratingen bij Düsseldorf. Het is onderdeel van Mitsubishi Electric Europe B.V., een 100 % dochteronderneming van Mitsubishi Electric Corporation, Japan.

FA-EBG zorgt via haar netwerk van lokale vestigingen en distributeurs voor de verkoop, service en ondersteuning in de hele EMEA-regio.

* Wisselkoers 111 Yen = 1 US Dollar; stand 31.3.2019 (Bron: Tokyo Foreign Exchange Market)

Editor Contact

DMA Europa Ltd : Carolin Heel
Tel: +44 (0)1299 405454 Fax: +44 (0)1299 403092
Web: www.dmaeuropa.com
Email: carolin@dmaeuropa.com

Company Contact

Mitsubishi Electric Europe B.V. : Jolanda ter Punt
Tel: +31-(0)297-250350 Fax:
Web: nl3a.mitsubishielectric.com
Email: Jolanda.Terpunt@meg.mee.com

 
  [ Back ]  
About the DMA Group Click to Read More