Slimme oplossingen voor energieopwekking ondersteunen de energietransitie

22/06/2017 11:54:39
 
 
Download Press Release
Dutch
ImagesClick Image for 300dpi jpg fileSlimme oplossingen voor energieopwekking ondersteunen de energietransitieSlimme oplossingen voor energieopwekking ondersteunen de energietransitie

POWER-GEN Europe, 27 – 29 juni 2017, Keulen

Mitsubishi Electric zal op POWER-GEN Europe 2017 schaalbare automatiserings- en elektrotechnische oplossingen presenteren voor de belangrijkste uitdagingen die zich vandaag de dag voordoen aan de energie-industrie. Hiermee kunnen bedrijven voldoen aan eisen ten aanzien van meer flexibiliteit en grotere rendementen en zo hun concurrentiepositie bij dit energietransitieproces versterken.

Elektriciteitsbedrijven hebben tegenwoordig heel wat taken op hun bordje. Vanwege de toenemende afhankelijkheid van elektriciteit moeten ze stroomuitval verder reduceren. Tegelijkertijd moet worden voldaan aan steeds strengere wettelijke milieudoelstellingen, waarbij steeds grotere percentages aan duurzame energie moeten worden geïntegreerd. Die strengere normen komen onder andere voort uit een recente aanscherping van de energiedoelstellingen van de EU, waarbij in 2020 een 20% reductie in de emissie van broeikasgassen moet zijn gerealiseerd, alsmede een aandeel van 20% in duurzame energie en een verbetering van 20% van het energierendement.

Een klimaat- en energieplan voor 2030 vraagt zelfs om nog meer actie in het volgende decennium, met in vergelijking met 1990 een reductie van broeikasgassen met 40%, een aandeel van 27% in duurzame energie en een verbetering van tenminste 20% van het energierendement. Mitsubishi Electric demonstreert op POWER-GEN Europe 2017 een scala aan slimme automatiseringsoplossingen waarmee deze uitdagingen kunnen worden opgepakt.

Oplossingen voor automatisering en elektrotechniek

Morteza Seraj, Director Process Automation van de Factory Automation –European Business Group van Mitsubishi Electric, legt uit hoe efficiënte besturingstechniek en automatisering doorslaggevende factoren zijn in het veranderingsproces dat de energiesector moet doormaken. “Om de energietransitie succesvol te laten verlopen moeten meerdere, meestal kleinschaligere stroombronnen in een intelligent netwerk worden gecombineerd, met een zo groot mogelijk rendement voor elk van die bronnen. Mitsubishi Electric levert schaalbare en klantspecifieke automatiserings- en elektrotechnische oplossingen voor de hele energiesector. Wij bieden individueel advies en ondersteuning voor klanten die zich bezighouden met het beheer, de nieuwbouw, modernisering of integratie en op elkaar afstemmen van installaties voor het opwekken van stroom, al dan niet vanuit verschillende energiebronnen.”

Klantgerichte technologieën en individuele service

De portfolio aan technologieën van Mitsubishi Electric voor de energiebranche kenmerkt zich door een grote klantgerichtheid. Er zijn applicatiespecifieke oplossingen voor zowel nieuwbouw- als moderniseringsprojecten. Meer universele oplossingen gaan van elektrotechnische componenten en automatiserings-, besturings- en regeltechniek tot een complexe regeloplossing voor virtuele energiecentrales (‘virtual power plants’, VPP) die meerdere bronnen voor energieopwekking en stroomvoorziening kan integreren en optimaal op elkaar kan afstemmen.

Alle oplossingen zijn te zien bij Mitsubishi Electric op stand V45 in hal 7 bij POWER-GEN Europe 2017, die van 27 tot en met 29 juni plaatsvindt op de Kölner Messegelände.

Bijschriften:

Afbeelding 1: Op de POWER-GEN Europe 2017 presenteert Mitsubishi Electric een scala aan slimme automatiserings- en elektrotechnische oplossingen waarmee de uitdagingen van de energietransitie kunnen worden opgepakt.
[Bron: Getty Images]

Afbeelding 2: Morteza Seraj, Director Process Automation van de Factory Automation – European Business Group van Mitsubishi Electric legt uit hoe efficiënte besturingstechniek en automatisering doorslaggevende factoren zijn in het veranderingsproces dat de energiesector moet doormaken. “Om de energietransitie succesvol te laten verlopen moeten meerdere, meestal kleinschaligere stroombronnen in een intelligent netwerk worden gecombineerd, met een zo groot mogelijk rendement voor elk van die bronnen.”
[Bron: Mitsubishi Electric Europe B.V.]

De bij dit persbericht verstrekte afbeeldingen zijn uitsluitend voor redactioneel gebruik en zijn onderworpen aan het auteursrecht. De afbeeldingen mogen alleen worden gebruikt voor plaatsing bij dit persbericht. Ander gebruik is niet toegestaan.

Noot voor de redactie: indien u deze tekst in een andere taal wilt hebben, neem dan contact op met Carolin Heel bij DMA Europa – carolin@dmaeuropa.com.

Over Mitsubishi Electric

Met bijna 100 jaar ervaring in het leveren van hoogkwalitatieve, betrouwbare producten is Mitsubishi Electric een wereldleider erkende marktleider in de productie, marketing en verkoop van elektrische en elektronische apparatuur voor gebruik in ICT, ruimtevaart en satellietcommunicatie, consumentenelektronica, productietechniek, energie-, transport-, gebouw en HVAC-technologie.

In lijn met de bedrijfsfilosofie ‘Changes for the Better’ en de duurzaamheidsverklaring ‘Eco Changes’, streeft Mitsubishi Electric ernaar om een toonaangevend, wereldwijd groen bedrijf te zijn dat de samenleving verrijkt met technologie.

Met ongeveer 145.800 werknemers realiseerde het bedrijf in het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2019, een geconsolideerde omzet van 40,7 miljard US Dollar*.

Onze verkoopkantoren, R&D-centra en productielocaties zijn gevestigd in meer dan 30 landen.

Factory Automation – European Business Group

Mitsubishi Electric Europe B.V., Factory Automation - European Business Group (FA-EBG) heeft haar Europese hoofdkantoor in Ratingen bij Düsseldorf. Het is onderdeel van Mitsubishi Electric Europe B.V., een 100 % dochteronderneming van Mitsubishi Electric Corporation, Japan.

FA-EBG zorgt via haar netwerk van lokale vestigingen en distributeurs voor de verkoop, service en ondersteuning in de hele EMEA-regio.

* Wisselkoers 111 Yen = 1 US Dollar; stand 31.3.2019 (Bron: Tokyo Foreign Exchange Market)

Editor Contact

DMA Europa Ltd : Carolin Heel
Tel: +44 (0)1299 405454 Fax: +44 (0)1299 403092
Web: www.dmaeuropa.com
Email: carolin@dmaeuropa.com

Company Contact

Mitsubishi Electric Europe B.V. : Jolanda ter Punt
Tel: +31-(0)297-250350 Fax:
Web: nl3a.mitsubishielectric.com
Email: Jolanda.Terpunt@meg.mee.com

 
  [ Back ]  
About the DMA Group Click to Read More