Stroomopwekking uit verschillende energiebronnen is gebaat bij slimme technologie oplossingen

04/07/2017 11:54:39
 
 
Download Press Release
Dutch
ImagesClick Image for 300dpi jpg fileStroomopwekking uit verschillende energiebronnen is gebaat bij slimme technologie oplossingenStroomopwekking uit verschillende energiebronnen is gebaat bij slimme technologie oplossingenStroomopwekking uit verschillende energiebronnen is gebaat bij slimme technologie oplossingenStroomopwekking uit verschillende energiebronnen is gebaat bij slimme technologie oplossingen

Belangrijke vereisten voor stroomopwekking om tijdens de huidige periode van energietransitie concurrerend te blijven zijn aan de hand van slimme automatiserings- en elektrotechnische oplossingen van Mitsubishi Electric. Voorbeelden zijn: schaalbare Plant Automation oplossingen voor de optimalisering van energiecentrales van verschillende grootte, en Virtual Power Plant (VPP) oplossingen die ondersteuning bieden bij de transitie van traditionele naar duurzame energiebronnen en zorgen voor stroomlijnen van de verschillende energiecentrales.

Het energietransitieproces maakt decentrale besturing tot een belangrijk thema binnen het geheel van industriële automatisering en infrastructuur. Door besturingsintelligentie te verplaatsen vanuit een centraal punt naar de fabrieksvloer of over een breder netwerk is het mogelijk om flexibeler te werken, met lagere kosten en een groter rendement. Dat is niet alleen gunstig voor consumenten, maar ook voor de exploitanten, omdat de huidige energie-industrie zich kenmerkt door veel verschillende, nu ook direct met elkaar concurrerende energiebronnen.

Krachtige decentrale besturing van grote en kleine energiecentrales met behulp van PMSX®pro en PMSX®micro DCS oplossingen PMSX®pro en PMSX®micro DCS oplossingen

PMSX®pro van Mitsubishi Electric is een uitgebreid DCS-systeem voor energiecentrales dat zorgt voor significante verbeteringen op het gebied van beschikbaarheid, rendement, uitbreidbaarheid en flexibiliteit. Het systeem voorziet in het afstemmen van de besturingshardware met andere netwerkcomponenten, systemen en software. Dit procesmanagement concept past zich aan de procesengineering structuur van de fabriek aan: door de energiecentrale horizontaal in functionele eenheden met specifieke besturings- en automatiseringstaken in te delen, kunnen upgrades en aanpassingen probleemloos worden doorgevoerd, terwijl de efficiënte besturing van energie-opwekking en stroomlevering gehandhaafd blijft.

PMSX®micro is een besturings- en visualisatiesysteem dat is gebaseerd op het grotere ‘pro’ systeem, maar specifiek ontwikkeld is voor gebruik op kleinere faciliteiten, zoals duurzame energiecentrales. Het systeem, dat draait op een enkele Automation Server, levert hetzelfde besturingsniveau als bij grote centrales met eenvoudig te bedienen schermen voor het instellen van parameters en alarmen. Hoogwaardige technieken voor procesvisualisering worden gebruikt voor het tonen van een statusoverzicht van de gehele installatie.

Gebruik een Virtual Power Plant oplossing om te voldoen aan de actuele eisen voor de energiesector

Met de recente, ambitieuze energiedoelstellingen van de EU staat de industrie voor de uitdaging om de overgang naar het gebruik van meer duurzame energie in gang te zetten. Dit leidt tot de directe noodzaak bij energie-opwekkers, exploitanten en grote eindgebruikers om een combinatie van verschillende energiebronnen zodanig te managen dat ze werken als één geharmoniseerde virtuele energiecentrale, een ‘virtual power plant’ (VPP).

Om dit mogelijk te maken heeft Mitsubishi Electric een holistische VPP oplossing ontwikkeld, die een reeks van intelligente en betrouwbare producten van Mitsubishi Electric combineert om het gehele proces te regelen met een goed rendement en hoge betrouwbaarheid. Elke oplossing is ontworpen om te voldoen aan individuele eisen en onafhankelijk te functioneren van het specifieke soort en aantal besturingseisen. Elke energiebron kan in de VPP worden verwerkt, van de conventionele bronnen tot aan een diversiteit aan duurzame energiebronnen, zoals geothermische energie, wind, zonne-energie, hydro-energie en biomassa.

Middenspanningsschakelapparatuur voor vermogenstoepassingen tot 24 kV

Voor de beste resultaten moet alle schakelapparatuur volledig in overeenstemming zijn met de installatie-eisen voor de centrale en zoveel mogelijk uitwisselbaar zijn. Om de voorraad aan reserve-onderdelen te optimaliseren en verzekerd te zijn van een minimale stilstandtijd moet een zo klein mogelijk aantal verschillende onderdelen op voorraad worden gehouden voor snelle vervanging. Het MS-EBG MV schakelsysteem, dat is opgebouwd uit verschillende componenten van Mitsubishi Electric, voldoet in dit opzicht perfect aan de eisen. Het systeem is beschikbaar voor een werkgebied van 3,3 kV tot 24 kV bij 630 A tot 4.000 A en voldoet aan alle relevante IEC-normen. Dit maakt hem ideaal voor zowel grote energiecentrales als kleinere faciliteiten waar energie wordt opgewekt.

Noot:
Lees hier hoe Mitsubishi Electric inspeelt op de huidige automatiseringseisen: nl3a.mitsubishielectric.com/fa/nl/solutions

Bijschriften:

Afbeelding 1: Mitsubishi Electric heeft een scala aan slimme automatiserings- en elektrotechnische oplossingen waarmee de energie-industrie in het kader van de energietransitie kan voldoen aan eisen wat betreft meer flexibiliteit en hogere rendementen.
[Bron: Getty Images]

Afbeelding 2: De DCS oplossingen PMSX®pro en PMSX®micro voorzien in krachtige decentrale besturing van kleine en grote energiecentrales.
[Bron: Mitsubishi Electric Europe B.V., Thinkstock, ME-Automation Projects GmbH]

Afbeelding 3: Aan de hand van een Virtual Power Plant oplossing kan worden voldaan aan nieuwe eisen voor de energiesector.
[Bron: Mitsubishi Electric Europe B.V.]

Afbeelding 4: Een elektrotechnische oplossing voor vermogenstoepassingen tot 24 kV is het middenspanningsschakelsysteem MS-EBG, dat is opgebouwd uit verschillende componenten van Mitsubishi Electric.
[Bron: Mitsubishi Electric Europe B.V., Thinkstock]

De bij dit persbericht verstrekte afbeeldingen zijn uitsluitend voor redactioneel gebruik en zijn onderworpen aan het auteursrecht. De afbeeldingen mogen alleen worden gebruikt voor plaatsing bij dit persbericht. Ander gebruik is niet toegestaan.

Noot voor de redactie: indien u deze tekst in een andere taal wilt hebben, neem dan contact op met Carolin Heel bij DMA Europa – carolin@dmaeuropa.com.

Over Mitsubishi Electric

Met bijna 100 jaar ervaring in het leveren van hoogkwalitatieve, betrouwbare producten is Mitsubishi Electric een wereldleider erkende marktleider in de productie, marketing en verkoop van elektrische en elektronische apparatuur voor gebruik in ICT, ruimtevaart en satellietcommunicatie, consumentenelektronica, productietechniek, energie-, transport-, gebouw en HVAC-technologie.

In lijn met de bedrijfsfilosofie ‘Changes for the Better’ en de duurzaamheidsverklaring ‘Eco Changes’, streeft Mitsubishi Electric ernaar om een toonaangevend, wereldwijd groen bedrijf te zijn dat de samenleving verrijkt met technologie.

Met ongeveer 146.500 werknemers realiseerde het bedrijf in het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2020, een geconsolideerde omzet van 40,9 miljard US Dollar*.

Onze verkoopkantoren, R&D-centra en productielocaties zijn gevestigd in meer dan 30 landen.

Factory Automation – European Business Group

Mitsubishi Electric Europe B.V., Factory Automation - European Business Group (FA-EBG) heeft haar Europese hoofdkantoor in Ratingen bij Düsseldorf. Het is onderdeel van Mitsubishi Electric Europe B.V., een 100 % dochteronderneming van Mitsubishi Electric Corporation, Japan.

FA-EBG zorgt via haar netwerk van lokale vestigingen en distributeurs voor de verkoop, service en ondersteuning in de hele EMEA-regio.

* Wisselkoers 109 Yen = 1 US Dollar; stand 31.3.2020 (Bron: Tokyo Foreign Exchange Market)

Editor Contact

DMA Europa Ltd : Carolin Heel
Tel: +44 (0)1299 405454 Fax: +44 (0)1299 403092
Web: www.dmaeuropa.com
Email: carolin@dmaeuropa.com

Company Contact

Mitsubishi Electric Europe B.V. : Jolanda ter Punt
Tel: +31-(0)297-250350 Fax:
Web: nl3a.mitsubishielectric.com
Email: Jolanda.Terpunt@meg.mee.com

 
  [ Back ]  
About the DMA Group Click to Read More