Eenvoudig, snel en veilig toegang tot de cloud met behulp van het e-F@ctory concept

15/02/2018 09:08:26
 
 
Download Press Release
Dutch
ImagesClick Image for 300dpi jpg fileEenvoudig, snel en veilig toegang tot de cloud met behulp van het e-F@ctory conceptEenvoudig, snel en veilig toegang tot de cloud met behulp van het e-F@ctory concept

Cloud-oplossingen en Internet of Things (IoT) leveren toegevoegde waarde op het gebied van voorspellend onderhoud, service-ondersteuning door augmented reality, mobiele apps en nog veel meer. Met het e-F@ctory concept biedt Mitsubishi Electric hiervoor een manier om cyberveilige, open edge computing oplossingen te ontwikkelen voor de directe verbinding van productie met de cloud.

De grote verscheidenheid aan initiatieven om de digitale transformatie in Europa en de rest van de wereld te bevorderen maakt deze materie voor veel mensen er niet bepaald duidelijker op. Dat is dan ook –naast de vele vragen omtrent veiligheid– een belangrijke reden dat velen, zeker in het MKB, nogal terughoudend staan tegenover het verbinden van productie met de cloud. Dit ondanks de aantrekkelijke zakelijke kansen die hiermee zijn gemoeid. „Een doordacht transferconcept met dataverwerking in de edge en diverse beveiligingssystemen kan daarbij zelfs de hoeveelheid personeel en tijd verminderen, die nodig is om de eigen hard- en softwaresystemen permanent te beveiligen”, zegt Thomas Lantermann, Senior Solution Consultant bij Mitsubishi Electric Europe B.V.

Grote datahoeveelheden efficiënt en snel verwerken
De kracht van dit concept is in de eerste plaats het verzamelen van grote hoeveelheden productiegegevens van zowel eigen componenten als apparatuur van andere leveranciers. De volledig schaalbare edge computing oplossing met Mitsubishi Electric's C-Controller als kleinste eenheid bereidt de data binnen het automatiseringsplatform zodanig voor dat vertragingen van de cloud worden vermeden en kan worden voldaan aan de realtime-eisen vanuit productie.

De vertrouwelijkheid van gegevens beschermen en maximale beschikbaarheid garanderen
De oplossing met de C-Controller brengt de gegevens rechtstreeks over naar ERP/MES-systemen, cloud-oplossingen of naar eigen toepassingen. Hiervoor is een Software Development Kit (SDK) beschikbaar. Thomas Lantermann: „Voor het gebruik van deze kit zijn geen speciale programmeervaardigheden nodig. OT- en IT-systemen stemmen de datastructuur en de frequentie van het uitwisselen van de gegevens op elkaar af en sturen de C-Controller informatie over het IP-adres en de inloggegevens voor de cloud. Verder blijft iedereen in zijn vertrouwde domein.” De uitwisseling van de gegevensstructuur wordt beschermd door middel van IT-beveiligingsprotocollen op basis van authentificatie, identificatie en state-of-the-art versleutelingen.

Voorbeelden van integratie met onder andere het SAP Cloud Platform en IBM Watson laten zien hoe succesvol het e-F@ctory concept vandaag de dag in de praktijk is. Zie ook:
nl3a.mitsubishielectric.com/fa/nl/news/press/efactory

Noot:
Lees hier hoe Mitsubishi Electric inspeelt op de huidige automatiseringseisen:nl3a.mitsubishielectric.com/fa/nl/solutions

Bijschriften:

Afbeelding 1: Het e-F@ctory-concept van Mitsubishi Electric biedt een manier om open edge computing oplossingen te ontwikkelen voor de directe verbinding van productie met de cloud.
[Bron: Mitsubishi Electric Europe B.V, Getty Images]

Afbeelding 2: Thomas Lantermann, Senior Solution Consultant bij Mitsubishi Electric Europe B.V.
[Bron: Mitsubishi Electric Europe B.V]

De bij dit persbericht verstrekte afbeeldingen zijn uitsluitend voor redactioneel gebruik en zijn onderworpen aan het auteursrecht. De afbeeldingen mogen alleen worden gebruikt voor plaatsing bij dit persbericht. Ander gebruik is niet toegestaan.

Noot voor de redactie: indien u deze tekst in een andere taal wilt hebben, neem dan contact op met Carolin Heel bij DMA Europa – carolin@dmaeuropa.com.

Over Mitsubishi Electric

Met bijna 100 jaar ervaring in het leveren van hoogkwalitatieve, betrouwbare producten is Mitsubishi Electric een wereldleider erkende marktleider in de productie, marketing en verkoop van elektrische en elektronische apparatuur voor gebruik in ICT, ruimtevaart en satellietcommunicatie, consumentenelektronica, productietechniek, energie-, transport-, gebouw en HVAC-technologie.

In lijn met de bedrijfsfilosofie ‘Changes for the Better’ en de duurzaamheidsverklaring ‘Eco Changes’, streeft Mitsubishi Electric ernaar om een toonaangevend, wereldwijd groen bedrijf te zijn dat de samenleving verrijkt met technologie.

Met ongeveer 146.500 werknemers realiseerde het bedrijf in het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2020, een geconsolideerde omzet van 40,9 miljard US Dollar*.

Onze verkoopkantoren, R&D-centra en productielocaties zijn gevestigd in meer dan 30 landen.

Factory Automation – European Business Group

Mitsubishi Electric Europe B.V., Factory Automation - European Business Group (FA-EBG) heeft haar Europese hoofdkantoor in Ratingen bij Düsseldorf. Het is onderdeel van Mitsubishi Electric Europe B.V., een 100 % dochteronderneming van Mitsubishi Electric Corporation, Japan.

FA-EBG zorgt via haar netwerk van lokale vestigingen en distributeurs voor de verkoop, service en ondersteuning in de hele EMEA-regio.

* Wisselkoers 109 Yen = 1 US Dollar; stand 31.3.2020 (Bron: Tokyo Foreign Exchange Market)

Editor Contact

DMA Europa Ltd : Carolin Heel
Tel: +44 (0)1299 405454 Fax: +44 (0)1299 403092
Web: www.dmaeuropa.com
Email: carolin@dmaeuropa.com

Company Contact

Mitsubishi Electric Europe B.V. : Jolanda ter Punt
Tel: +31-(0)297-250350 Fax:
Web: nl3a.mitsubishielectric.com
Email: Jolanda.Terpunt@meg.mee.com

 
  [ Back ]  
About the DMA Group Click to Read More